Bormio 2000

Hoogteprofiel Bormio 2000

Statistieken

  • Land: Italie
  • Regio: Italiaanse Alpen
  • Startplaats: Bormio
  • Lengte beklimming: 9.0 km
  • Hoogteverschil: 699 m
  • Hoogte top: 1967 m
  • Gemiddelde stijging: 7.8 %
  • Maximale stijging: 11.5 %

In de winter een drukbezocht skioord, in de zomer heersen de wielrenners op de flanken van Bormio 2000. De klim begint in het centrum van Bormio aan de brug over de rivier de Adda. Vanuit Bormio is het een vrij regelmatige beklimming van een kleine 10 kilometer en hierin overwin je ruim 700 hoogtemeters.

Het zwaartepunt ligt in de eerste helft. Niet in de laatste plaats door het wegdek dat ronduit slecht is in de zomer van 2018 als wij de beklimming doen. Het wegdek is meer een lapjesdeken van stukjes asfalt en zou wel een nieuw laagje verwelkomen. Voor de afdaling van straks is het mooi meegenomen dat die kant van de weg wat beter is, maar het blijft opletten geblazen.

Na het dorpje San Pietro wordt de weg iets beter. Met een aantal lange slingers met aan het einde mooie haarspeldbochten, stijgt de klim richting skioord. Het stijgingspercentage daalt hier iets en het wordt zelfs genieten! Boven is er uitbater die de fietsende medemens kan voorzien van cola en eten. Geniet nog even van het uitzicht alvorens om te keren om terug te rijden naar Bormio.

Bergen in de omgeving van de Bormio 2000

Vlakbij vind je de Passo Stelvio (zuid) de Passo Gavia (noord) en de Torri di Fraele. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse Alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Bormio 2000 gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *