Col de Joux Verte (zuidwest)

Hoogteprofiel Col de Joux Verte (zuidwest)

Statistieken

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Franse Alpen
  • Startplaats: Montriond
  • Lengte beklimming: 14,5 km
  • Hoogteverschil: 830 m
  • Hoogte top: 1760 m
  • Gemiddelde stijging: 5,7 %
  • Maximale stijging: 11,1 %

De Col de Joux Verte is zoals de naam al aangeeft een heel groene beklimming. Bijna de gehele klim fiets je door de bossen. Pas als je de top bijna bereikt hebt, worden de bomen ingeruild voor (groene) weiden.
Je vindt de zuid-west zijde van de Col de Joux als je vanaf Montriond over de D228 in noordelijke richting fietst. Onderweg passeer je een groot meer, het Lac Montriond. Je fietst verder en komt in Ardent terecht. Na dit dorpje volgen nog enkele haarspeldbochten en dan bereik je Les Lindarets. Hier draait de klim af in zuidelijke richting en gaat dan over in de D338. Nu is het nog enkele kilometers tot de top.
De Col de Joux Verte is een relatief eenvoudige beklimming in de Franse Alpen. Met een lengte van 13,3 kilometer en een gemiddelde stijging van 6% is deze col niet al te steil. Deze 6% is echter een gemiddelde. De klim is namelijk onregelmatig en het zwaarste stuk bevindt zich tussen kilometer 7 en 10. Je overbrugt 780 hoogtemeters voordat je de top op 1760 meter bereikt. Hier vind je een restautantje waar je eventueel bij komen van de inspanning.

Bergen in de buurt van de Col de Joux Verte

Vlakbij de Col de Joux Verte vind je de Col de Joux Plane. Ook de Col de la Colombière ligt hier vlakbij. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Col de Joux Verte (zuidwest) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *