Col de la Cayolle (noord)

Hoogteprofiel Col de la Cayolle (noord)

Statistieken

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Franse Alpen
  • Startplaats: Barcelonette
  • Lengte beklimming: 27,5 km
  • Hoogteverschil: 1172 m
  • Hoogte top: 2317 m
  • Gemiddelde stijging: 4,3 %
  • Maximale stijging: 8,5 %

De Col de la Cayolle is een lange beklimming in de Vallee d’Ubaye die je vanuit Barcelonette kunt fietsen. Het eerste stuk loopt de klim parallel aan de Col d’Allos.
De gehele klim fiets je over de D902 in zuidelijke richting, waar je grotendeels langs de rivier Le Bachelard fietst. De eerste kilometers zijn slechts vals plat waardoor je volop gelegenheid hebt om van de omgeving te genieten. Ook na dit stuk vals plat blijft Col de la Cayolle goed te doen. Pas als de weg in oostelijke richting in een hele flauwe bocht afbuigt, wordt het wat steiler.
Uiteindelijk moet je om de top te bereiken toch nog afzien. De klim is lang, meer dan 27 kilometer, de top ligt ruim boven de 2000 meter en je hebt bijna 1200 hoogtemeters te overbruggen. Om het dan nog wat uitdagender te maken, zijn de laatste 6 kilometer een stuk steiler dan de rest. Je fietst hier dan wel weer tussen de alpenweiden, waardoor je als je nog energie over hebt, wel kunt genieten van de mooie uitzichten.
De Col de la Cayolle maakt onderdeel uit van het ‘Brevet des 7 cols de l’Ubaye’ en kan ook opgenomen worden in een rondje over de Col des Champs en de Col d’Allos dat begint en eindigt in Barcelonette.

Bergen in de buurt van de Col de la Cayolle

De Col de la Cayolle deelt zijn start met die van de zwaardere Col d’Allos. Ook de Col de Vars ligt hier niet ver vandaan. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Col de la Cayolle (noord) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *