Col de la Colombière (noord)

Hoogteprofiel Col de la Colombière (noord)

Statistieken

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Franse Alpen
  • Startplaats: Scionzier
  • Lengte beklimming: 15,3 km
  • Hoogteverschil: 1033 m
  • Hoogte top: 1618 m
  • Gemiddelde stijging: 6,8 %
  • Maximale stijging: 13,6 %

De noordzijde van de Col de la Colombière vind je als je vanuit Cluses in zuidelijke richting over de D4 fietst. Je komt dan het dorp Scionzier tegen, waar de klim begint. De eerste kilometers van de klim zijn eenvoudig. De weg slingert rustig door de groene omgeving richting de top. Er zijn nauwelijks haarspeldbochten, alleen bij het dorp Le Reposoir vind je er enkele.
Hier begint ook het zwaarste gedeelte van Col de la Colombière. Het landschap verandert. Waar je eerder nog tussen de bomen fietste, rijd je nu door een open landschap met zicht op de bergweiden in de omgeving. Het is nu nog 7 kilometer tot de top en het wordt steeds steiler. De laatste kilometer is het zelfs een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Al die tijd zie je het huisje op de top al liggen. Het lijkt dichtbij en het lijkt ook niet zoveel hoger te liggen dan je huidige positie, maar dat valt behoorlijk tegen.
Dan bereik je uiteindelijk de top op 1618 meter. Er is hier een restaurantje, maar enkel bij mooi weer kan je hier lekker zitten. Ook heb je vanaf de top zicht op het ijs van de hoger gelegen bergtoppen.
De Col de la Colombière ligt in de Haute-Savoie. De noordzijde van deze col heeft een lengte van 15 kilometer waarin ruim 1000 hoogtemeters afgelegd moeten worden. De col wordt regelmatig beklommen in de Tour de France, en zal ook in 2016 onderdeel uitmaken van het parcours.

Bergen in de buurt van de Col de la Colombière

In de buurt vind je onder andere de Joux Plane en de Joux Verte. Ook de Col de la Croix Fry en de Col des Aravis liggen vlakbij. Meer cols vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Col de la Colombière (noord) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *