Colli San Fermo (zuid)

Hoogteprofiel Colli San Fermo (zuid)

Statistieken

  • Land: Italie
  • Regio: Italiaanse Alpen
  • Startplaats: Sarnico
  • Lengte beklimming: 15.8 km
  • Hoogteverschil: 860 m
  • Hoogte top: 1090 m
  • Gemiddelde stijging: 5.5 %
  • Maximale stijging: 13.7 %

De Colli San Fermo kan je vanaf twee zijden beklimmen waarvan de zuidzijde verreweg de gemakkelijkste is. De zuidzijde start in het dorpje Sarnico aan de zuidkant van het Iseomeer. In het dorp sla je af in noordelijke richting en fiets je de SP79 op. De eerste kilometers is het nog vrij druk. Je fietst door verschillende dorpjes met mooie Italiaanse namen, zoals Adrara San Martino en Adrara San Rocco. Het vinden van de juiste route blijkt soms nog best een uitdaging te zijn. In de dorpjes staat de weg naar de top soms maar 1 keer aangegeven, terwijl het door de wirwar van straatjes lastig is om te bepalen wat nu ‘rechtdoor’ is.
Naarmate je meer dorpjes achter je laat, wordt de klim steeds rustiger en kan je steeds meer genieten van het mooie landschap. De regelmatige stijging van 6 a 7% zorgt ervoor dat dit een prettig te fietsen klim is. Zodra je in de open weiden terechtkomt is het echter gedaan met de regelmatigheid. Door het open landschap heeft de wind vrij spel, waardoor het toch nog een zware klim kan worden.
Geheel onverwachts vlakt de Colli di San Fermo helemaal af. Je zou verwachten dat hier de top is, maar voor het bordje moet je nog ruim een kilometer verder. Met ruim 900 hoogtemeters in 16 kilometer kan je dit zeker een echte berg noemen. Voor iedereen die op zoek is naar meer uitdaging, is de westzijde van deze berg een goed alternatief: met lange stroken van 18% stijging ligt hier een interessante uitdaging.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Colli San Fermo (zuid) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *