Cote de la Redoute

Hoogteprofiel Cote de la Redoute

Statistieken

  • Land: Belgie
  • Regio: Belgische Ardennen
  • Startplaats: Remouchamps
  • Lengte beklimming: 1.5 km
  • Hoogteverschil: 133 m
  • Hoogte top: 265 m
  • Gemiddelde stijging: 8.8 %
  • Maximale stijging: 16.5 %

De Cote de la Redoute is een echte klassieker. In vroeger tijden de laatste zware klim in Luik-Bastenaken-Luik, maar sinds de introductie van La Roche aux Faucons doen de profs in de oudste klassieker het meestal en-block op La Redoute.

De klim vanuit Remouchamps begint een paar honderd meter na de brug over de Amblève in een achterafstraatje van Remouchamps. We gaan door de tunnel onder de N662 door en hier stijgt de weg al even tot 10%. Direct na de tunnel gaan we scherp rechts en volgen we de N662 een paar honderd meter. Hier is het wat gemakkelijker fietsen en is het verstandig wat krachten te sparen voor de finale die zo gaat beginnen.

Wanneer de weg naar links afbuigt gaat het ook weer wat meer stijgen. Je komt langs het monument en vanaf hier wordt het heel zwaar. In een eerste steil stuk wordt het maximum van 19% bereikt. Hierna is het even uitblazen, maar het blijft met tenminste 8% doorstijgen. In de laatste rechts-links bocht stijgt de weg nog even gemeen tot 15% maar dan kom je bij de bocht naar links waar wij de top definiëren. Een klim van 1.5 km met een gemiddelde van 10%, een echte klassieker in de Belgische Ardennen!

Hellingen in de omgeving van de Cote de la Redoute

Vlakbij vind je de Cote de Niaster en de Cote du Hornay. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Belgische Ardennen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Cote de la Redoute gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.