Le Stockeu

Hoogteprofiel Le Stockeu

Statistieken

  • Land: Belgie
  • Regio: Belgische Ardennen
  • Startplaats: Stavelot
  • Lengte beklimming: 2.3 km
  • Hoogteverschil: 214 m
  • Hoogte top: 553 m
  • Gemiddelde stijging: 9.3 %
  • Maximale stijging: 17.8 %

De Stockeu is één van de zwaarste beklimmingen van België. Over een lengte van slechts 2,3 kilometer heb je bijna 220 hoogtemeters te overbruggen. Dit komt dus neer op een gemiddelde stijging van bijna 10%. De helling begint in Stavelot en loopt richting het zuiden. Als je aan de voet van deze helling staat, zie je al dat het zwaar gaat worden. Je bevindt je nog tussen de bebouwing, maar de weg loopt steil omhoog met zo’n 10 – 12%.
Toch moet je hier je krachten sparen, want dit is nog maar het begin. Zodra je de huizen achter je laat, wordt het alleen nog maar steiler. Terwijl je moeizaam vooruit komt, zie je voor je de weg nog meer stijgen. Na de 20% die je hier tegenkomt, wordt het eenvoudiger. De stijging neemt af tot acceptabele percentages rond de 10%. Ook dit is natuurlijk niet niks, maar na alles wat je net gehad hebt, voelt het toch prettiger. Halverwege de Stockeu staat een standbeeld voor Eddy Merckx. De vraag is echter of je op zo’n zware klim de moeite neemt om dat te bekijken…

Hellingen in de buurt van de Stockeu

Vanuit Stavelot starten diverse zware beklimmingen waaronder de Côte d’Amermont en de Haute Levée. Meer interessante beklimmingen vind je in het overzicht beklimmingen in de Belgische Ardennen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Le Stockeu gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *