Neuscheuerhof

Hoogteprofiel Neuscheuerhof

Statistieken

  • Land: Luxemburg
  • Regio: Luxemburg
  • Startplaats: Vianden
  • Lengte beklimming: 4.0 km
  • Hoogteverschil: 251 m
  • Hoogte top: 462 m
  • Gemiddelde stijging: 6.3 %
  • Maximale stijging: 11.0 %

De klim naar Neuscheuerhof begint aan de noordkant van Vianden. Via enkele haarspeldbochten waar het 6-8% stijgt, win je snel hoogte. De bochten geven je bijna het gevoel in het hooggebergte te zijn, terwijl je op slechts een paar uurtje rijden van Nederland bent. In dit deel van de klim heb je steeds uitzicht op het Chateau van Vianden, een Middeleeuwse burcht die aan de andere kant van het water op een berg staat. Na de laatste bocht draai je weg van het chateau en verwacht je de top bereikt te hebben.Dat is echter nog niet het geval. De weg wordt smaller en na een linkse bocht fiets je het bos in. Het wordt nu wel minder steil en het stijgingspercentage daalt naar 4-5%.

Als je dan het bos uit fietst is het nog steeds niet gedaan met deze klim. Om de top te bereiken moet je nog even flink klimmen voor het laatste stuk. Het stijgingspercentage loopt weer op tot 10% tot je dan eindelijk de top van deze mooie, afwisselende klim bereikt.Je hebt nu 4 kilometer geklommen en hierin 250 hoogtemeters afgelegd. Dit komt overeen met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3%.

Hellingen in de omgeving van de Neuscheuerhof

Vlakbij vind je de Bauler en de Groesteen. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Luxemburg.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Neuscheuerhof gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *