Passo Gavia (noord)

Hoogteprofiel Passo Gavia (noord)

Statistieken

  • Land: Italie
  • Regio: Italiaanse Alpen
  • Startplaats: Bormio
  • Lengte beklimming: 25.3 km
  • Hoogteverschil: 1415 m
  • Hoogte top: 2616 m
  • Gemiddelde stijging: 5.6 %
  • Maximale stijging: 16.0 %

De noordzijde van de klim naar de Passo Gavia start eigenlijk direct in het centrum van Bormio. Zonder al te veel mogelijkheden om jezelf op te warmen, begin je gelijk met klimmen. De eerste kilometers zijn vrij onregelmatig met uitschieters naar de 8-9%. Toch is het tot San Catarine allemaal heel goed te doen. Pas als je dit skidorp uitfietst, begint het echt. In de komende 8 kilometer volgt een serie haarspeldbochten en stijg je snel in de hoogte. Het is opvallend rustig op deze beboste pas. Er zijn weinig fietsers, maar ook nauwelijks auto’s en motoren, een enorm contrast met de veel populairdere Stelvio.
Als je het bos achter je laat, zie je een bergwand voor je waar je een steile weg omhoog ziet lopen. Dat is de weg naar de top en die is niet eenvoudig. Het is hier heel onregelmatig waarbij bijna vlakke stukken afgewisseld worden met stroken tot 13%. Ook de wind heeft hier vrij spel en omdat je je inmiddels op meer dan 2000 meter hoogte begeeft, kan het hier behoorlijk koud zijn. Plotseling vlakt de klim helemaal af. De laatste kilometers naar de top van de Passo Gavia zijn eenvoudig en dat geeft je de mogelijkheid om goed om je heen te kijken en van het landschap te genieten. Dat heb je wel verdiend na de eerdere zware stukken.

Bergen in de omgeving van de Passo Gavia (noord)

Vlakbij vind je de Passo Stelvio en de Torri di Fraele. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Passo Gavia (noord) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *