Passo Pordoi (west)

Hoogteprofiel Passo Pordoi (west)

Statistieken

  • Land: Italie
  • Regio: Italiaanse Alpen
  • Startplaats: Canazei
  • Lengte beklimming: 11.1 km
  • Hoogteverschil: 738 m
  • Hoogte top: 2239 m
  • Gemiddelde stijging: 6.7 %
  • Maximale stijging: 9.4 %

De westzijde van de Passo Pordoi start in Canazei en deelt de eerste kilometers met de Passo Sella. Je fietst over de SS48 en als je na 5 kilometer een splitsing tegenkomt, sla je rechtsaf om deze weg te blijven volgen. De Pordoi heeft wel 27 haarspeldbochten die allemaal netjes met een bordje staan aangegeven. Ook staat er iedere kilometer een bordje met informatie over de hoogte, het aantal kilometers tot de top en het gemiddelde stijgingspercentage voor de volgende kilometer. Of die waarden echt kloppen is even de vraag…

De Passo Pordoi wordt ook veel gebruikt door gemotoriseerd verkeer, maar er wordt gelukkig wel goed rekening gehouden met fietsers. De klim is regelmatig, het stijgt steeds zo’n 6 – 7 – 8%. Het eerste stuk fiets je vooral door het bos. Door de vele bomen heb je niet zo veel uitzicht op de mooie omgeving, maar dat verandert als je hoger komt.

Nadat je Pecol, een kabelbaanstation op 1930 meter, passeert kom je langzaam bij de boomgrens in de buurt. Het landschap verandert in typische Alpenweiden waar enkel gras en kleine struikjes groeien. De omringende toppen van het Sella massief torenen hoog boven je uit. Hier kan je wat verder kijken en af en toe al een blik werpen op de uitspanning op de pas: een mooi richtpunt. Je ziet de auto’s langs de vangrails omhoog kruipen en hoewel de weg op het zicht amper stijgt, is het nog even flink aanpoten. Op de pas wacht een prachtig uitzicht!

Bergen in de omgeving van de Passo Pordoi (oost)

Vlakbij vind je de Passo Sella (zuid) en de Passo Fedaia. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Passo Pordoi (west) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *