Simonskall

Hoogteprofiel Simonskall

Statistieken

  • Land: Duitsland
  • Regio: Eifel
  • Startplaats: Simonskall
  • Lengte beklimming: 2.4 km
  • Hoogteverschil: 122 m
  • Hoogte top: 436 m
  • Gemiddelde stijging: 5.1 %
  • Maximale stijging: 10.4 %

Simonskall ligt in een mooi dal vlak bij de B399. Het is een klein plaatsje met enkele hotels en een mooie klim. Je vindt Simonskall als je vanaf de L160 afslaat naar de Kallstraat. Je fietst tussen de bossen over een weg die wel een nieuw laagje asfalt kan gebruiken.
Na enkele kilometers bereik je dan het gehucht Simonskall. Op het eerste gezicht lijkt het of alle wegen hier doodlopen, maar midden in het dorp vind je een omhooglopende afslag naar links. Dit is de K36 en hier begint de beklimming direct. Het asfalt is hier heel goed, dat is recentelijk nog vervangen. De klim is heel regelmatig. Over een lengte van 2,5 kilometer leg je ongeveer 150 hoogtemeters af. Dit komt overeen met een stijging van 5 a 6%.
Onderweg kom je enkele haarspelden tegen die je het gevoel geven dat je in het hooggebergte fietst. Als je bijna boven bent, worden de bossen ingewisseld voor weilanden. Het wordt hier vlakker en de doorgaande weg komt in zicht. Hier ben je boven. Omdat dit geen doorgaande weg is, is het een erg rustige klim waar je nauwelijks gemotoriseerd verkeer tegenkomt. Een aanrader!

Hellingen in de omgeving van de Simonskall

Vlakbij vind je de Durenerstrasse en de Schmidt. Meer leuke klimmetjes vind je in het overzicht heuvels in de Eifel.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Simonskall gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *