Torri di Fraele

Hoogteprofiel Torri di Fraele

Statistieken

  • Land: Italie
  • Regio: Italiaanse Alpen
  • Startplaats: Bormio
  • Lengte beklimming: 8.4 km
  • Hoogteverschil: 590 m
  • Hoogte top: 1905 m
  • Gemiddelde stijging: 7.0 %
  • Maximale stijging: 11.4 %

De Torri di Fraele is één van de minder bekende bergen die je vanuit Bormio kunt beklimmen. Hoewel dit geen zware klim is, is het wel een hele mooie. Omdat de weg doodloopt op de top bij het stuwmeer van Cancano, heb je geen last van doorgaand verkeer en is het erg rustig.
De klim naar de Torri di Fraele is vrij regelmatig. Het stijgt continu zo’n 6 a 7%, met af en toe een uitschieter naar de 10%.
Na enkele kilometers komt er een steile rotswand met bovenop twee torens in zicht. De vele haarspeldbochten liggen hier netjes tegenaan geplakt en hebben wel iets weg van de korte haarspeldbochtjes van de klim naar het klooster van Montvernier in de Franse Alpen. Ook hier volgen de bochten elkaar snel op. Dat is erg leuk fietsen want steeds zie je het dal vanuit een andere hoek. De twee torens bovenop zie je ook continue als richtpunt. Op het asfalt staat de ultimo kilometre gemarkeerd. Dit blijkt echter niet helemaal te kloppen. Na deze kilometer moet je nog twee tunneltjes door, maar dan heb je de Torri di Fraele bereikt. Vanaf de torens heb je een perfect uitzicht op de spaghetti van bochten die je net gefietst hebt.

Bergen in de omgeving van de Torri di Fraele

Vlakbij vind je de Passo Stelvio en de Passo Gavia. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Torri di Fraele gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *