Zuflucht

Hoogteprofiel Zuflucht

Statistieken

  • Land: Duitsland
  • Regio: Zwarte Woud
  • Startplaats: Oppenau
  • Lengte beklimming: 8.6 km
  • Hoogteverschil: 670 m
  • Hoogte top: 960 m
  • Gemiddelde stijging: 7.8 %
  • Maximale stijging: 17.8 %

De Zuflucht is één van de zwaarste beklimmingen uit het noordelijke deel van het Zwarte Woud. In slechts 7,5 kilometer, moeten wel ruim 650 hoogmeters overbrugt worden. De klim staat ook wel bekent als de Oppenauer Steige, naar de startplaats van de berg (Oppenau).
Hoewel de Zuflucht een hele zware klim is, is het er prettig fietsen. De weg is namelijk verboden voor verkeer zwaarder dan 6 ton en er is dus geen vrachtverkeer, wat je in andere delen van het Zwarte Woud wel veel tegenkomt.
Het begin van de Zuflucht is gelijk zwaar en onregelmatig. Via enkele bochten slingert het met een stijging van 10 – 12% naar boven. Op de tussenliggende stukken is het iets eenvoudiger, maar pas na zo’n 3 kilometer wordt het regelmatiger en wordt het mogelijk om in een ritme te komen. Toch wordt dit ritme even later weer bruut verstoord. Het vlakt even helemaal af en dat betekent niet veel goeds.
De weg loopt rechtdoor, maar het is veel steiler dan het lijkt: 12-13%. Hierna volgt nog één steile bocht en dan wordt het beter, maar ook opnieuw onregelmatiger. Stukken van 10% worden afgewisseld met stroken 4%, maar zodra je aan je rechterzijde een uitzichtpunt ziet, ben je er bijna. Je hebt nu nog klein stukje te gaan tot je de top op de Schwarzwald Hochstraße bereikt.

Bergen in de omgeving van de Zuflucht

Vlakbij vind je de Allerheiligen en de Freierberger Hutte. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in het Zwarte Woud.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Zuflucht gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *