Passo Manghen (zuid)

Statistieken

Lengte

24.0 km

Hoogteverschil

1614 m

Hoogte top

2042 m

Gemiddelde stijging

6.7 %

Maximale stijging

13.2 %

De Passo Manghen is een hele mooie klim met een aantal zware laatste kilometers. Voor je hier bent, moet je in Borgo op zoek naar de pas. Gelukkig staat de Passo Manghen goed aangegeven. Je begint te klimmen en voor je het weet bereik je Telve. Hier neem je de SP31. Je verlaat het dorp en komt in het bos terecht. Het stijgt gematigd tot je na 6 kilometer het eerste steile stuk bereikt. Het stijgingspercentage loopt op tot 9 – 10%, dus je moet flink klimmen. Dit is alvast een voorproefje voor het slot van de klim.

Na deze steile strook wordt het eenvoudiger, maar nu wordt de bebossing minder. Je hebt geen beschutting meer tegen de zon, terwijl het hier vaak erg warm is. Genoeg drinken meenemen is dus aan te raden.

Op 7 kilometer van de top begin je aan het zware slot van de Passo Manghen. Het stijgingspercentage zakt zelden onder de 9%. De weg wordt smaller en slingert door het bijzonder mooie landschap. Door de steilheid van de klim is het echter moeilijk om er van te genieten… De weg kronkelt door het open landschap omhoog en je ziet vaak weggetjes hogerop lopen waar je nog naar toe moet. Er lijkt geen eind aan te komen, maar uiteindelijk is daar dan toch de top.

Bergen in de omgeving van de Passo Manghen (zuid)

Vlakbij vind je de Passo Redebus en de Vetriolo. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie