De winter voorbij: fietsen rondom Sittard

molen waldfeucht

2015 was een heel mooi fietsjaar. We hebben diverse cyclo’s in België gereden en de zomer vakantie in Bormio was geweldig. In de maanden erna, de herfst en winter, is het fietsen echter op de tweede plaats gekomen. Het werk zorgde voor de nodige drukte en op de momenten dat er tijd was, was het weer vaak niet super. Voorgaande jaren hebben we ons niet vaak tegen laten houden door kou of regen, maar deze winter was dat net even anders. Het was erg aantrekkelijk om lekker binnen in ons warme huisje te blijven in plaats van de kou op te zoeken en alvast te trainen voor het nieuwe jaar.

Tot het laatste weekend van de februari. De kou was weliswaar nog niet verdwenen, maar de zon scheen. Een blik door het raam naar buiten gaf ons direct een gevoel van lente. Tijd om er op uit te gaan voor twee mooie, niet te lange tochten rondom Sittard.

De fietstocht van zaterdag verliep vanuit Sittard in zuidoostelijke richting tot Schinveld. Zodra je Sittard aan de oostkant verlaat, kom je direct in de open velden terecht. Je bereikt al snel het Duitse Wehr, een klein en heel rustig dorpje net over de grens. Je bent hier per fiets zo doorheen en je fietst opnieuw door de velden tot je de Nederlands-Duitse grens opnieuw oversteekt en Jabeek en Schinveld bereikt. Dit is ook gelijk het verste punt van onze route. We draaien in noordwestelijke richting en fietsen via Bingelrade en Hillensberg terug naar huis. Deze fietstocht had een lengte van nog geen 30 kilometer en we zijn nauwelijks heuvels tegengekomen. Een grote inspanning kunnen we deze tocht dus niet noemen, maar wel een hele fijne tocht die naar meer smaakt.

Zondag zijn we dus opnieuw op de fiets gestapt. Opnieuw voor een rondje door het Duitse land. Dit keer was Waldfeucht ons doel. Waldfeucht ligt ten noordoosten van Sittard en in een rondje van zo’n 30 kilometer kan je dit dorp bereiken. Nou is Waldfeucht op zich niet zo’n spannende bestemming, maar het dorp is gemakkelijk tot ‘doel’ van een fietstochtje te maken en er staat een echte molen. Ook vandaag ervaren we hoe de Nederlands-Duitse grens kronkelt, want we passeren deze meerdere keren. Er staat beduidend meer wind dan zaterdag en op de heenweg hebben we deze tegen. Dat wordt hard trappen dus, maar de beloning volgt uiteraard op de terugweg. Zonder noemenswaardige inspanning fietsen we via Höngen en Tüddern terug naar Sittard.

Zo hebben we dit weekend twee korte, fijne tochtjes kunnen fietsen. Hopelijk werkt het weer de komende tijd een beetje mee en is dit het begin van een lente en een nieuwe serie mooie fietstochten.

Gerelateerde artikelen

Dit bericht werd geplaatst in de categorie racefiets door .

Reacties

Plaats een reactie