Col du Chaussy (noord)

Hoogteprofiel Col du Chaussy (noord)

Statistieken

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Franse Alpen
  • Startplaats: La Chambre
  • Lengte beklimming: 15.0 km
  • Hoogteverschil: 1049 m
  • Hoogte top: 1585 m
  • Gemiddelde stijging: 7.0 %
  • Maximale stijging: 10.9 %

De noordzijde van de Col du Chaussy start in het dorp La Chambre. Je volgt hier de D213 richting de Col de la Madeleine. De eerste kilometers van deze beklimmingen zijn ook exact dezelfde. Je bereikt al snel het dorp Le Mollard en daarna volgen enkele haarspeldbochten. De weg is behoorlijk steil en er is weinig beschutting voor de zon. Als je deze beklimming midden op de dag doet, kan het dan ook erg warm zijn.
Na 5 kilometer klimmen scheiden de wegen van de Madeleine en de Col du Chaussy. Je moet hier de afslag naar de D99 nemen. Er volgt nu een erg zwaar, steil stuk met stijgingspercentages van meer dan 10%. Gelukkig zorgen een aantal haarspeldbochten ervoor dat je een mooi uitzicht hebt en goed ziet hoeveel hoogte je wint in korte tijd.
Dan fiets je door La Pallud. Hier vlakt de berg even af en kan je wat bij komen. Je hebt nu nog 7 kilometer te gaan. De rest van de beklimming van de Col du Chaussy  blijft onregelmatig. Zware stukken worden afgewisseld met bijna vlakke stukken en zelfs een lichte afdaling op 3 kilometer van de top. Hierna volgt nog 1 erg zwaar stuk, maar dan ligt de top toch binnen handbereik.

Beklimmingen in de buurt van de Col du Chaussy

Meer beklimmingen in de Franse Alpen vind je op de overzichtskaart. Zo kan je bijvoorbeeld de Col du Glandon beklimmen. Deze col start ook in La Chambre. Daal je af via de zuidzijde van de Col du Chaussy, dan kom je vlak bij Saint-Jean-de-Maurienne uit. Hier begint onder andere de beklimming van de Col de la Croix de Fer.

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Col du Chaussy (noord) gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *