Petit Ballon (west)

Statistieken

Lengte

18.0 km

Hoogteverschil

720 m

Hoogte top

1136 m

Gemiddelde stijging

4.0 %

Maximale stijging

7.4 %

De westzijde van de Petit Ballon is verreweg de makkelijkste kant van de Petit Ballon, maar ook deze zijde mag niet onderschat worden. Ook hier klim je ruim 700 hoogtemeters. Je hebt hier ruim 18 kilometer voor, wat zorgt voor een gemiddelde stijging van ‘slechts’ 4%. 

Vanaf Munster tot Sondernach is het ook nauwelijks een klim te noemen. Je fietst door verschillende dorpjes, waarbij het soms een paar procent stijgt en soms weer helemaal afvlakt. 

Vanaf Sondernach wordt het een echte klim. Je komt hier op een y-splitsing, waar je links aanhoudt. De rechterpoot gaat naar de veel steilere Col du Platzerwasel. Voor de Petit ballon ga je dus links en nog steeds stijgt het nauwelijks. Even verderop komt daar verandering in. Je fietst het bos in en de stijging loopt op tot zo’n 6 a 7%. Je fietst continu tussen de bomen, dus uitzicht heb je nauwelijks. Het asfalt is niet best, al heb je daar tijdens het klimmen niet veel last van. Er zijn enkele haarspeldbochten die wat afwisseling bieden. Pas als je bijna boven bent, fiets je het bos uit en kan je genieten van een schitterend uitzicht op de omringende bergen. De top is dan binnen handbereik, er is een klein bordje op een steen bevestigd.

Bergen in de omgeving van de Petit Ballon

In de buurt van de Petit Ballon vind je de Col du Platzerwasel, Col de la Schlucht en de Col du Firstplan. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Vogezen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie