Luxemburg


Beschrijving regio Luxemburg

Luxemburg is een mooie bestemming voor een lang weekend of een korte fietsvakantie. Vanaf Maastricht ben je namelijk binnen twee uur middenin Luxemburg.

Groot is het land niet, maar er zijn genoeg mooie wegen en heuvels voor een uitdagende fietstocht. Je vindt er beklimmingen tot enkele kilometers in lengte met variërende stijgingspercentages. Sommige heuvels hebben zelfs een serie haarspeldbochten zodat je je even in het hooggebergte waant.

De noordelijke helft van Luxemburg maakt onderdeel uit van Ardennen. Hier ligt ook het hoogste punt van Luxemburg, Kneiff, op 560 meter. De zuidelijke helft is minder ruig, maar ook hier kan je heerlijk fietsen. Door het hele land vind je fietspaden, waaronder over geasfalteerde oude spoorlijnen. Op deze website vind je meer informatie over de Luxemburgse fietspaden en hier vind je verschillende routes voor de racefiets.

Foto uit de regio Luxemburg
Foto uit de regio Luxemburg

Blogs over fietsen in Luxemburg

Hellingen in de regio Luxemburg

Hieronder volgt een overzicht van beklimmingen in deze regio. Deze lijst is geen volledig overzicht van alle beklimmingen en wordt continu uitgebreid.