Blogs

Vogezen in de herfst

Vogezen in de herfst

7 oktober 2023

In de zomervakantie zijn we dit jaar dicht bij huis gebleven, in Drenthe en Bad Bentheim net over de Duitse grens. Wel zo makkelijk met een klein kind, maar toen we naar de Tour de France zaten te kijken en daar een mooie rit door de Vogezen zagen, kregen we spontaan zin in een avontuur in dit mooie gebied. We hebben een huisje geboekt voor half oktober in Soultzeren, halverwege de Col de la Schlucht. Het is natuurlijk een gok om in deze periode naar de Vogezen af te reizen, maar we hadden geluk. Het werd een week met prachtig nazomerweer en temperaturen van ruim 20 graden. 

Lees meer
Drentse heide

Op vakantie met baby en fietskar

25 augustus 2023

De vakantie was dit jaar een beetje anders dan we gewend waren. Geen lange beklimmingen, zware tochten en mooie uitzichten, maar wel een aantal gezellige fietstochten met zijn drieën. Sinds augustus 2022 hebben we een hele lieve dochter en zij heeft onze sportieve activiteiten behoorlijk in de war geschopt. Dat is natuurlijk geen probleem, want zo’n klein meisje is ontzettend leuk. We moeten alleen even zoeken naar een vakantie die geschikt is voor een baby en ook voor ons leuk is.

Lees meer
Bikefitting bij de Biomechanieker

Bikefitting bij de biomechanieker

15 april 2023

Het is half december als Aron Kremer van de Biomechanieker mij benadert: is een bikefitting geen mooi onderwerp voor een blog? Op zich heel interessant, maar ik heb nog nooit een bikefitting gedaan. Ik heb vrijwel nooit last van pijntjes of blessures en als ik over bikefitting nadenk, dan herinner ik me ook direct een artikel uit het tijdschrift Fiets van heel wat jaren geleden. In dit artikel ging één persoon met steeds dezelfde fiets naar andere bikefitters en daar kwamen nogal wat uiteenlopende adviezen uit naar voren. De indruk die ik daaruit kreeg is dat je geluk moet hebben dat je de juiste persoon treft die echt weet waar hij/zij mee bezig is. Zie die persoon maar eens te vinden…

Lees meer
zwanger op de racefiets

Zwanger op de (race)fiets

13 september 2022

Na vele jaren samen gefietst te hebben, zijn we er nog altijd niet op uitgekeken. Er zijn nog zoveel bergen te beklimmen, nieuwe gebieden te ontdekken en toertochten te fietsen, dat gaat nooit vervelen. Maar we worden natuurlijk wel ouder en willen ook graag een eigen gezin. In december 2021 wordt duidelijk dat ik zwanger ben en daar zijn we heel blij mee. Tegelijk zorgt dit ook voor nieuwe uitdagingen. De fiets komt automatisch even op de tweede plek, maar hoe kunnen we in de toekomst het fietsen toch zo goed mogelijk combineren met een baby (en ons bedrijf)? En hoe zal het fietsen gaan tijdens de zwangerschap?

Lees meer
Uitzicht Rochefort

Een weekje fietsen in Rochefort

21 mei 2022

urfden we het hooggebergte niet meer aan, maar een weekje Belgische Ardennen zou wel tot de mogelijkheden moeten behoren. En Rochefort ligt precies op een plek waar we nog niet eerder geweest waren, dus de keuze was snel gemaakt. Bovendien kan je in de buurt van dit plaatsje ook mooie wandelingen maken en verschillende toeristische attractie bezoeken, voor het geval fietsen toch wat lastiger is dan verwacht.

Lees meer

Rondje om de kerk: naar de dom van Aken

8 mei 2022

Zo’n 10 jaar geleden zijn we onze droom gevolgd en hebben we ons gevestigd in Limburg. In Sittard om precies te zijn. Het plan voor Limburg kwam voort uit onze liefde voor de fiets en dan met name de heuvels. In die tien jaar hebben we het hele zuiden van Limburg doorkruist. Op de stedelijke gebieden na, hebben we vrijwel alle fietspaden en klimmetjes wel gezien. In al die jaren zijn we echter nooit in de binnenstad van Aken geweest om de dom te aanschouwen, ondanks dat we hemelsbreed het centrum van de stad tot op een paar kilometer waren genaderd. Het was tijd om daar verandering in te brengen.

Lees meer
Uitzicht Zoutelanden

Zeeuwse wind

25 september 2021

Jaarlijks gaan we voor ons werk in september of oktober een paar dagen naar Zeeland. Meestal is het weer dan niet meer zo goed, vorig jaar was er zelfs een echte herfststorm. Dit jaar hadden we meer geluk. Aansluitend aan ons werkoverleg was een weekend met mooi, rustig nazomerweer voorspeld. Voor ons een goede mogelijkheid om de racefietsen mee te nemen en het Zeeuwse land te verkennen.

Lees meer
Reserve de Tueda

Weekje Aigueblanche

29 augustus 2021

Na een heerlijke week met mooie beklimmingen in de buurt van Albertville, hebben we nog een tweede week tegoed in Aigueblanche. Dit kleine dorpje ligt vlakbij bekende skigebieden als Val Thorens en Méribel. In de zomermaanden is het hier rustig, maar kan je er wel mooi fietsen. We hebben een huisje gehuurd aan de rand van Aigueblanche, met uitzicht op de bergen waar skistation Valmorel ligt. Het blijkt een mooie plek te zijn voor zowel fietstochten als wandelingen.

Lees meer
Albertville

Fietsen rond Albertville

21 augustus 2021

Dit jaar zijn we voor de zomervakantie afgereisd naar het noordelijke deel van de Franse Alpen. De eerste week bevonden we ons in Venthon, een klein dorpje vlakbij Albertville. We hebben daar een huisje gehuurd op een hele rustige plek. Vanuit het raam kijken we zo de bergen in. Om te fietsen is het een ideale plek, er zijn genoeg mooie beklimmingen in de buurt en ook wandelen kan hier heel goed.

Lees meer
Uitzicht vanaf Eberstein

Weekendje fietsen in het Zwarte Woud

17 juli 2021

Het is zomer en we hebben het eigenlijk wel even nodig tussen de drukke werkweken door: een lang weekend vrij om lekker te fietsen. De kop leegmaken. Het plan was om naar het Zwarte Woud af te reizen, naar het noordelijkste gedeelte bij Baden Baden. Even twijfelen we of we wel kunnen gaan. De corona cijfers lopen op, Nederland dreigt (donker)rood te kleuren en zware overstromingen voorafgaand aan het weekend zorgen voor grote problemen op de weg. Maar het gaat lukken, we gaan een heerlijk weekendje fietsen in het Zwarte Woud.

Lees meer