Col du Wettstein

Statistieken

Lengte

5.0 km

Hoogteverschil

256 m

Hoogte top

880 m

Gemiddelde stijging

5.1 %

Maximale stijging

6.3 %

De Col du Wettstein is een mooie, rustige klim van 5 kilometer waarin je zo’n 250 hoogtemeters stijgt. De klim begint iets buiten Soultzeren, wanneer je afslaat van de Col de la Schlucht. Om aan de voet te komen, zul je dus eerst een stuk de Schlucht op moeten fietsen, maar erg moeilijk is dat niet.

De klim heeft een aantal haarspeldbochten waarbij je mooie uitzichten hebt op de omgeving. Het stijgt vrij regelmatig rond de 6%. Dat is goed te doen waardoor je ook gelegenheid hebt om van deze uitzichten te genieten. Wanneer je bijna boven bent, passeer je een picnic plek. Daarna volgt nog een lange rechte strook en een bocht naar rechts en dan zie je al direct het bordje dat de Col du Wettstein aangeeft. Het bordje staat echter net onder de top, dus voor een mooie Strava tijd moet je nog een stukje doorfietsen.

Op de top kan je rechts afslaan naar de Collet du Linge of rechtdoor fietsen. Doe je dat laatste, dan passeer je een groot oorlogskerkhof. Zowel dit kerkhof als het museum en de loopgraven bij de Collet du Linge herinneren aan de hevige strijd die hier in de Eerste Wereldoorlog gevoerd is.

Bergen in de omgeving van de Col du Wettstein

In de buurt vind je de Col de la Schlucht, Col du Calvaire en de Petit Ballon. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Vogezen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie