Auvergne


Beschrijving regio Auvergne

De Auvergne is een regio in het midden van Frankrijk op ongeveer 900 kilometer van Utrecht. De regio maakt deel uit van het Centraal Massief. Clermont Ferrand is de hoofdstad van de regio. In de Auvergne vind je een glooiend landschap met veel groen en rustige wegen. Je kunt hier dan ook heerlijk fietsen.

Omdat de Auvergne een oud, vulkanisch gebergte is, vind je hier veel bergen met afgeronde toppen. Deze bergen bieden een mooie uitdaging voor wielrenners, maar ook over de ‘voie vertes’ (brede fietspaden) kan je een mooie tocht maken.

De bekendste berg van de Auvergne is wellicht de Puy de Dome, een vulkaan met een hoogte van 1465 meter. Helaas kan je deze berg zelden met de fiets beklimmen. Slechts enkele dagen per jaar wordt de klim beperkt opengesteld. Ook de hoogste top van de Auvergne, de Puy de Sancy op 1886 meter, is enkel te voet te bereiken.

Gelukkig zijn er genoeg andere bergen die wel met de fiets beklommen kunnen worden, zoals de Col de la Croix Saint-Robert, Col de la Croix-Morand en de Col de Guéry.

Foto uit de regio Auvergne
Foto uit de regio Auvergne

Hellingen in de regio Auvergne

Hieronder volgt een overzicht van beklimmingen in deze regio. Deze lijst is geen volledig overzicht van alle beklimmingen en wordt continu uitgebreid.