Kruisberg – zuid

Hoogteprofiel Kruisberg – zuid

Statistieken

  • Land: Nederland
  • Regio: Zuid-Limburg
  • Startplaats: Wahlwiller
  • Lengte beklimming: 0,5 km
  • Hoogteverschil: 50 m
  • Hoogte top: 159 m
  • Gemiddelde stijging: 9,1 %
  • Maximale stijging: 16.8 %

In Wahlwiller vind je de steile zuidkant van de Kruisberg. Er zijn meerdere manieren om door Wahlwiller te fietsen en de voet van de Kruisberg te bereiken. Zodra je de helling in het zicht krijgt, maakt hij je aan het schrikken. Het asfalt loopt steil omhoog, maar zelfs voor je dit steile stuk bereikt, voel je aan je benen al dat het stijgt.
Langzaam fiets je naar boven tot je halverwege het steilste stuk bereikt. Nu nog even volhouden, want langzaam maar zeker wordt het iets minder steil. Dan passeer je een boomgaard aan de linkerkant van de weg. Nu ben je er echt bijna en hoef je alleen nog maar naar het Kruispunt op de top te fietsen. Omdat de Kruisberg onderdeel uitmaakt van het uitgezette parcours van de Amstel Gold Race, fietsen hier meestal veel andere wielrenners. De meeste zullen op het kruispunt hun weg vervolgens naar Eys voor de Eyserbosweg, maar je hebt meer opties.
De Kruisberg heeft een lengte van 600 meter, een gemiddelde stijging van 9% en een maximum stijging van 17%. Er moeten 50 hoogtemeters overbrugd worden.

Hellingen in de omgeving van de Kruisberg-Zuid

Vlakbij vind je de Eyserbosweg de Eyserweg en de Gulperberg. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg

Maak je gebruik van Strava en heb je zelf de Kruisberg – zuid gefietst? Log nu in en bekijk het leaderboard

Inloggen bij Strava
Deze hoogteprofielen en tracks zijn gegenereerd aan de hand van GPS-tracks die verkregen zijn door de betreffende berg zelf per fiets te beklimmen. Afwijkingen en onzekerheden in de meting van het GPS apparaat kunnen ertoe leiden dat de hoogteprofielen en tracks onzekerheden of onjuistheden bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *