Bandana van GripGrab voor onder de helm

gripgrab bandana

In de vorige product review heb ik de waterafstotende jas van Castelli getest. Nu is het tijd voor een heel ander product, namelijk een bandana voor onder de helm.

Dit voorjaar heb ik er ook een aangeschaft: een bandana voor onder de fietshelm. Niet te verwarren met de bandana die tennissers nog wel eens om het hoofd dragen (denk aan Carlos Moya vroeger) is dit een dun hoedje dat op het hoofd zit, onder de helm. Je kunt hem aan de achterkant vastknopen met de vrij lange stukken die aan de achterkant uitsteken. Nu ik de bandana een zomerseizoen uitgeprobeerd heb op de (race)fiets is het tijd voor een review.

Bandana van GribGrab

De bandana van GripGrab is er in verschillende kleuren: zwart, wit en geel. De gele leek me wat al te gek en die past niet mooi bij de rest van mijn uitrusting. De zwarte in principe wel, maar het leek me dat die erg warm zou worden. Het werd dus de witte. Deze verwisselde van eigenaar voor zo’n 15 euro, een schappelijke prijs vond ik.

Minder zweet in de ogen

Nu ik terugkijk op het afgelopen seizoen met deze witte bandana van GripGrab, is mijn eerste reactie: wat een fijn ding, wou dat ik die eerder had aangeschaft. Er zijn een aantal grote voordelen aan zo’n bandana. Te beginnen met een grote reductie in de hoeveelheid zweet die in je ogen terecht komt. Tijdens warme dagen en/of zware beklimmingen, wanneer het zweet overvloedig naar beneden komt, heb ik eerder wel eens een verschrikkelijk prikkerig gevoel in mijn ogen gehad. Dan zit je al af te zien op de fiets en dan loopt ook nog het zweet in je ogen! Dat was nu dusdanig minder dat alleen daarvoor de GribGrab een goede keus is.

GribGrab bandana uitgelegd

Met de stroken aan de achterkant maak je hem eenvoudig vast op je hoofd!

Verkoelend

Naast het verminderen van zweet dat in je ogen loopt is de bandana van GribGrab ook heel licht en je voelt hem niet op je hoofd. Op warme dagen kun je de bandana even onder kraan houden en dan opzetten wat direct een verkoelend effect brengt: erg plezierig. Dit in tegenstelling tot verkoeling door middel van een bidon over het hoofd want dat drupt nog wat na en dan loopt het ook allemaal in de glazen van mijn zonnebril. Daar had ik nu geen last van. Op warme dagen gewoon af en toe bij een waterpomp (genoeg te vinden in de regio van de Alpen waar we nu waren!) even onder kraan houden, uitknijpen en verwelkom de verkoeling!

Professioneel?

Of de bandana ook professioneel staat laat ik aan anderen over om over te oordelen. Feit is dat hij lekker zit en als je een professioneler gevoel hebt, dan fiets je misschien ook wel harder 😉 Enig nadeel dat ik heb ondervonden is dat de knoop waarmee hij achter het hoofd vastzit vrij snel in de weg gaat zitten bij het opzetten van je helm. Dit kost een klein beetje gewenning, maar dan is ook dat opgelost.

Ik raad deze bandana van GribGrab dan ook van harte aan.

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Wielren gadgets door .

Reacties

Plaats een reactie