Alte Weinstrasse

Statistieken

Lengte

0.5 km

Hoogteverschil

56 m

Hoogte top

242 m

Gemiddelde stijging

11.2 %

Maximale stijging

13.5 %

Op de heenreis kwamen we er al langs. Op de eerste dag reden we ervan af met de fiets. Later zijn we er te voet tegenop gelopen en tenslotte nog eens met de auto. De Alte Weinstrasse in Gernsbach boezemde op alle manieren angst aan. Maar het is ook een uitdaging. De kans is echter groot dat je hier nooit komt en dat is ook niet erg. Er zijn waarschijnlijk tientallen van dit soort steile straatjes in het Zwarte Woud en elders in Duitsland. Maar wij uit het vlakke Nederland, met een Keutenberg als steilste straatje, zijn al gauw verbaasd als een straat met huizen erlangs zo steil verloopt. En het zijn niet de minste huizen in deze straat van zo’n 500 meter. Parkeren is geen sinecure, maar erg veel tegenliggers komen er meestal niet van boven: het loopt namelijk dood op een bosweggetje aan het einde. 

Maar goed, op de laatste ochtend van een weekendje in het Zwart Woud moest de klim er toch aan geloven. Ik was vooral benieuwd wat het maximale stijgingspercentage nu zou zijn. Zou het boven de 15% komen? Het eerste deel is waarschijnlijk het steilste, maar al met al, omdat je weet dat het niet te lang duurt, is het te doen. Het vergt wel een flinke krachtsinspanning en het doet ook pijn aan de armen van het trekken aan het stuur, maar er zijn stukjes waar even minder steil is (slechts 10%) en zo kan je de klim in stukjes opbreken en lukt het wel.

Bergen in de omgeving van de Alte Weinstrasse

In de buurt van Bernbach vind je de klim van Gernsbach naar Loffenau, de oostzijde van de klim naar Nachtigall en de Rote Lache. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in het Zwarte Woud.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie