Barrage du Ry de Rome

Statistieken

Lengte

3.0 km

Hoogteverschil

143 m

Hoogte top

319 m

Gemiddelde stijging

4.8 %

Maximale stijging

10.5 %

In Petigny begint de steile klim naar het stuwmeer ‘Barrage du Ry de Rome’. De klim begint in het dorp en het is gelijk steil. Het dorp laat je snel achter je terwijl je het bos in fietst. 

De huizen langs de weg worden langzaam ingewisseld voor bomen, maar het steile asfalt blijft. Op verschillende stukken stijgt het tot 12%. Dan kom je op een kruispunt en vlakt het af. Het lijkt nu alsof je de top hebt bereikt. Er volgt zelfs een afdaling. 

Deze afdaling duurt echter niet lang. Na een mooie bocht loopt de weg weer op en moet je nog even flink klimmen tot je de echte top bij het stuwmeer bereikt. Er loopt een weg rondom het stuwmeer en deze is heel geschikt voor de racefiets en ook erg de moeite waard om te fietsen. 

De klim naar de Barrage du Ry de Rome heeft een lengte van 3 km, een gemiddelde stijging van 4,8% en er moeten 143 hoogtemeters overbrugd worden.

Heuvels in de omgeving van de Barrage du Ry de Rome

In de buurt van deze klim vind je Mont Malgré Tout, Col du Loup en Oignies-en-Thierarche. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in de Belgische Ardennen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie