Belchen

Statistieken

Lengte

11.0 km

Hoogteverschil

770 m

Hoogte top

1338 m

Gemiddelde stijging

7.0 %

Maximale stijging

10.7 %

In Schönau begint de mooie klim naar Belchen. De klim is vrij regelmatig: een gemiddelde stijging van 7% met hier en daar een wat steilere bocht. Na enkele kilometers fiets je door het dorpje Aitern. Het is een klein gehucht waar je zo doorheen bent, maar waar het even wat vlakker wordt. Al vanaf het begin wordt de ‘Belchenbahn’ aangegeven, een kabelbaan waarmee wandelaars het laatste stuk tot de top af kunnen leggen. Dit is gelijk een mooi richtpunt, want borden geven steeds aan hoever het nog is tot de kabelbaan. Voor je de Belchenbahn bereikt, passeer je de afslag naar Hohtann.

Je bent nu bijna bij de kabelbaan, maar nog niet boven. De weg loopt hier dood, maar rechts naast het kabelbaan station loopt een grindpad. Dit duurt zo’n 100 meter en dan kom je weer op een asfaltweg die naar de top loopt. Het is hier heel rustig, omdat hier geen auto’s mogen rijden en het wordt vanaf nu wat minder steil. De weg loopt grotendeels door het bos, alleen het laatste stuk fiets je door een open omgeving met schitterend uitzicht op de vallei. Ook komt het Belchenhaus op de top in zicht. De laatste bocht is nog even flink steil, maar dan heb je de top bereikt.   

Bergen in de omgeving van Belchen

Vlakbij deze mooie klim vind je de Wiedener Eck, de Sirnitz sattel en de Tiergruble. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in het Zwarte Woud.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie