Bemelerberg

Statistieken

Lengte

0,7 km

Hoogteverschil

36 m

Hoogte top

117 m

Gemiddelde stijging

5,2 %

Maximale stijging

6,6 %

De Bemelerberg is vooral bekend van de Amstel Gold Race, maar ook tijdens het WK wielrennen in Valkenburg is deze heuvel meerdere malen beklommen. De Bemelerberg loopt van het dorpje Bemelen naar Gasthuis, maar voordat je in Bemelen bent, heb je al een stuk vals plat gehad.
Steil is deze helling niet, maar door zijn haarspeldbocht is het wel een hele leuke klim. De Bemelerberg ligt vrijwel geheel in de bossen, waardoor je lekker beschut fiets tegen wind en zon. De top wordt duidelijk gemarkeerd door een finish-bord voor de timing van de Amstel Gold Race experience. Bij het startpunt van deze route in Valkenburg kan je een chip halen waarmee je tijden automatisch worden opgenomen en getoond op de finish borden.
De Bemelerberg is vrij regelmatig en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 5%. De lengte is 700 meter en hierin worden 36 hoogtemeters overbrugd.

Heuvels in de buurt van de Bemelerberg

Vlakbij ligt de klim naar Groeve ’t Rooth en de Keunestraat. Meer klimmetjes vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie