Col de Guéry (noord-oost)

Statistieken

Lengte

13.0 km

Hoogteverschil

245 m

Hoogte top

1268 m

Gemiddelde stijging

1.9 %

Maximale stijging

4.5 %

De Col de Guéry  is een hele lange, maar makkelijke klim. In 13 kilometer klim je slechts 245 meter, een gemiddelde van 1,9% gemiddeld. Soms vraag je je dan ook af of dit wel echt een klim is, zeker omdat er ook korte stukjes afdaling zijn, maar boven staat een echt bord dat de top van de col aangeeft.

Wanneer je de Col de Guéry vanuit Randanne beklimt fiets je continu over een hele rustige weg. Er is nauwelijks verkeer in dit lieflijke landschap. Zwaar is het niet, dus je kunt ook echt genieten. Vlak voor de top kom je op een punt met een schitterend uitzicht op het dal. Je kunt hier gerust stoppen voor wat foto’s want vanaf hier is het praktisch vlak tot de officiële top.

Vanaf de top heb je zicht op twee bizarre rotsen: de Roches Tuilliere & Sanadoire. Ook deze zijn het bezichtigen waard. Zo is de Col de Guéry wanneer je deze vanaf de noord-oostkant beklimt sportief niet echt een uitdaging, maar vanwege zijn rustige, mooie omgeving wel de moeite waard.

Bergen in de buurt van de Col de Guéry

In de buurt van de Col de Guéry vind je de klim naar Pailloux en de Col de la Croix Morand. Meer cols vind je in het overzicht bergen in de Auvergne.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie