Col de la Croix Saint-Robert (oost)

Statistieken

Lengte

4.5 km

Hoogteverschil

296 m

Hoogte top

1451 m

Gemiddelde stijging

6.6 %

Maximale stijging

8.5 %

De Col de la Croix Saint-Robert is met een hoogte van 1451 meter een van de hoogste punten die je met een racefiets in de Auvergne kan bereiken. De klim start in La Guièze, al moet je, als je verder uit het oosten vandaan komt al wat klimmen om in dit dorp aan te komen. In La Guièze staat echter een bord dat de start van de klim aangeeft: 5,6 kilometer van 6%. Het profiel op dit bord lijkt te suggereren dat het middenstuk het steilst is.

De klim heeft veel bochten en het landschap is heel open. Dat maakt het een mooie klim, maar wel een waar de wind vrij spel heeft. Iedere kilometer geeft een bordje informatie over de actuele hoogte en de stijging in de volgende kilometer. Het lijkt wel of we ons in de ‘echte’ bergen bevinden, alleen blijkt er van de informatie niet al te veel te kloppen. Op de top vind je een grote parkeerplaats, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Naast wielrennen wordt hier ook veel gewandeld.

Beklimmingen in de buurt van de Col de la Croix Saint-Robert

Vlakbij deze beklimming vind je de Col de la Croix Morand en de Col de la Geneste. Meer interessante beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Auvergne.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie