Col du Chaussy (zuid)

Statistieken

Lengte

12.9 km

Hoogteverschil

967 m

Hoogte top

1503 m

Gemiddelde stijging

7.5 %

Maximale stijging

11.5 %

De zuidzijde van de Col de Chaussy is een erg leuke beklimming. We beschrijven de beklimming hier vanaf het dorp Pontamafrey, maar er zijn meerdere manieren om op de D77 te komen die je naar de top brengt.
Vanuit Pontamafrey fiets je in 3 kilometer naar het klooster van Montvernier, een kapeltje dat je al vanaf de start ziet liggen. Om er te komen fiets je 18 hele korte haarspeldbochten over een smalle, slechte weg. De weinige auto’s die hier rijden, kunnen maar met moeite passeren. Toch is dit een erg leuk stuk om te fietsen. Met iedere bocht heb je weer een ander uitzicht vallei waar ook Saint-Jean-de-Maurienne ligt en je kan goed zien hoeveel hoogte je in korte tijd wint. Als je bij het klooster aankomt, kan je te voet nog verder om de kapel van dichtbij te bekijken.
Als je de kapel bereikt hebt, ben je op ongeveer een vijfde van de beklimming, zowel in afstand als in hoogtemeters. De col voert je door mini-bergdorpjes zoals Montbrunal en Montpascal. Het landschap bestaat voornamelijk uit vriendelijk ogende bebossing en heeft hierdoor wel wat weg van een vogezencol. De laatste kilometer fiets je weer door de open alpenweiden en dan bereik je de top van de Col du Chaussy.

Beklimmingen in de buurt van de Col du Chaussy

Meer beklimmingen in de Franse Alpen vind je op de overzichtskaart. Zo kan vanuit het nabij gelegen Saint-Jean-de-Maurienne de Col de la Croix de Fer beklimmen of kan je naar Saint-Etienne-de-Cuines fietsen om daar de Col du Glandon aan te vallen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie