Côte d’Amermont

Statistieken

Lengte

1.2 km

Hoogteverschil

109 m

Hoogte top

440 m

Gemiddelde stijging

9.1 %

Maximale stijging

12.3 %

De beklimming start vanaf de N640, een aftakking van de N68, de drukke weg die vanuit Stavelot naar de snelweg loopt. Vlak na het Total tankstation sla je linksaf en weet je meteen dat het menens is. De klim start op bedenkelijk asfalt met een stuk van 8-10%. Na een flauwe bocht naar rechts trekt hij een eerste keer aan tot boven de 10%. Hier is het zaak nog wat over te houden voor zo meteen!

Bij de bocht naar links vlakt de klim even helemaal af. Er volgt een scherpe bocht naar rechts waar het zelfs even omlaag lijkt te gaan. Uit het hoogteprofiel maak ik op dat dat niet het geval is, maar dat gevoel komt vermoedelijk door de muur die daarna beklommen dient te worden. Ook al is het maar een kort stukje van zo’n honderd, honderdvijftig meter, het is er steil met maxima van rond de 18%. Dan lijkt het of je al boven bent maar de klim geeft er nog niet de brui aan. Het stijgt wat minder maar nog steeds met 11%. Tussen de weilanden komt ook dit uiteindelijk tot een einde en vlakt de klim behoorlijk af.

Eigenlijk ben je dan wel boven, ware het niet dat de weg uitkomt op de uitloper van de Haute Levée, die nog ongeveer 1-2 kilometer doorloopt tot de absolute top.

Beklimmingen in de buurt van de Côte d’Amermont

In de buurt van Stavelot liggen meer uitdagende beklimmingen waaronder de Stockeu en de Haute Levée. Meer interessante beklimmingen vind je in het overzicht beklimmingen in de Belgische Ardennen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie