Cote de Dolembreux

Statistieken

Lengte

3.5 km

Hoogteverschil

163 m

Hoogte top

241 m

Gemiddelde stijging

4.6 %

Maximale stijging

9.9 %

De voet van deze helling vind je als je vanaf de doorlopende weg langs de Ourthe (N633) afslaat richting Dolembreux. Je draait dan de N674 op en het begint gelijk te stijgen met zo’n 4 a 5%. Deze stijgingspercentages zal je tot de top toe blijven zien: de klim is zeer regelmatig.
In het begin van de klim fiets je door de bossen. Je bent dus goed beschut tegen de zon en het is een heerlijke klim. Na ongeveer 1,5 kilometer vind je een afslag naar rechts. Dit is de afslag naar de Côte de Hautgné. Deze afslag nemen we echter niet, we fietsen nog twee kilometer verder naar Dolembreux. De bossen ga je nu wel langzaam achter je laten, deze worden ingewisseld voor open velden. Om de top te bereiken moet je doorfietsen tot de huizen in het dorp Dolembreux totdat je de Rue d’Esneux bereikt.

Hellingen in de buurt van de Côte de Dolembreux

Vlakbij de Côte de Dolembreux vind je de Côte de Wachiboux. Ook kan je deze helling gemakkelijk combineren met de Côte de Chaply en de Rue de Fays. Meer uitdagende hellingen vind je in het overzicht beklimmingen in de Belgische Ardennen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie