Cote Fraiture

Statistieken

Lengte

1.4 km

Hoogteverschil

97 m

Hoogte top

204 m

Gemiddelde stijging

6.9 %

Maximale stijging

11.5 %

Komend vanuit Aywaille volg je de N633 langs de oevers van de Amblève bijna tot aan Comblain-au-Pont. En passant passeer je de afslag naar de gevreesde Chambralles, maar wij gaan rechtdoor. Na het oversteken van de Amblève kom je op de Rue de Rivage. Rechtsboven zie je de vangrail al behoorlijk steil oplopen: daar gaat het beginnen.  In de toertocht Tilff-Bastigne-Tilff kom je hier overigens van de andere kant en wordt de Cote Fraiture niet meegenomen, maar gaat het langs het water door naar Martinrive en de Chambralles.

Maar wij moeten er aan geloven, het asfalt is bobbelig en vrij slecht. Men heeft nog geprobeerd er grind op te strooien maar dat maakt het niet veel beter. Het eerste stuk is meteen het zwaarste met een stijgingspercentage boven de 10%. Daarna volgt een bosachtig gebied waar de weg met zo’n 5% oploopt tot we in de negorij Fraiture aankomen. Daar volgt nog een slotstuk waar het even flink steil wordt.

Hellingen in de omgeving van de Cote Fraiture

Vlakbij vind je de Cote de Chambralles en de Rue de Fays. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in Belgische Ardennen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie