Haus Dedenborn-Waldstrasse

Statistieken

Lengte

1.5 km

Hoogteverschil

132 m

Hoogte top

503 m

Gemiddelde stijging

8.8 %

Maximale stijging

17.5 %

Wanneer je op de L106 vanuit Hammer naar het noorden fietst, kabbelt de Roer rustig langs de weg. Naar Dedenborn toe begint de weg al aardig te stijgen, tegen zo’n 6%. Deze klim begint echter pas op de kruising bij restaurant Haus Dedenborn. ’s Morgens ligt het Haus er nog rustig bij, maar kom je hier bij goed weer ‘s middags weer langs dan is de parkeerplaats helemaal vol.

Sla rechtsaf de Waldstrasse in en je komt in een schilderachtig tafereel. Prachtige vakwerkhuizen langs een heerlijk asfalt weggetje met gemoedelijke stijgingspercentages. Daar komt bruusk verandering in zodra we na zo’n 150 m bij de T-splitsing linksaf slaan. De huizen laten we achter ons en de helling wordt direct een stuk steiler, zo’n 10%. Nog weer zo’n 100m verder begint het bos, hier wordt het wegdek even heel slecht, terwijl we hier wel de steilste strook tegen komen. Het loopt hier rond de 12-13% op. Slingerend zoek je de juiste stukken uit. Gelukkig duurt het niet zo lang en kom je al gauw op een stuk met beter asfalt en gemoedelijkere hellingsgraad. De klim loopt nog een behoorlijk stuk door maar het wordt steeds meer vals plat.

Hellingen in de omgeving van de Haus Dedenborn-waldstrasse

Vlakbij vind je de Auf den Feldern en de Pleushutte. Meer mooie en pittige beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in de Eifel.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie