Hobbelrade

Statistieken

Lengte

1.3 km

Hoogteverschil

42 m

Hoogte top

110 m

Gemiddelde stijging

3.2 %

Maximale stijging

5.1 %

De straat Hobbelrade begint in Spaubeek en loopt naar Genhout. Het eerste deel van de helling fiets je tussen de huizen van het dorp door. Na een paar honderd meter gaat de doorgaande weg met een bocht naar rechts, maar hier moet je rechtdoor fietsen. Iets verderop kruis je nogmaals een weg, maar ook hier fiets je gewoon rechtdoor. De bebouwing wordt nu minder en zodra je de huizen helemaal achter je laat, kom je twee stukjes weg tegen waar het asfalt is verruilt voor kasseien.
De helling heeft een lengte van anderhalve kilometer en wordt steeds iets steiler. In het begin stijgt het enkel vals plat en het steilste deel, zo’n 5%, kom je tegen als je over de kassei stukjes fietst. Daarna vlakt het langzaam af en bereik je de top die tussen de weilanden ligt.

Heuvels in de buurt van Hobbelrade

Als je, zodra je Spaubeek infietst, niet afslaat naar Hobbelrade, dan fiets je de dorpstraat van Spaubeek op. Ook de redelijk steile heuvel naar het dorp Sweikhuizen is vlakbij. Op de overzichtspagina vind je meer heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie