Hundseck

Statistieken

Lengte

12.0 km

Hoogteverschil

452 m

Hoogte top

853 m

Gemiddelde stijging

3.8 %

Maximale stijging

7.3 %

De Hundseck klim begint waar je in Raumünzach van de drukke B462 afslaat naar de veel rustigere L83. De eerste kilometer is de weg erg breed en direct ook aardig steil. Dan volgt een splitsing waar wij de L83 verlaten voor de Hundseckstrasse. Ga je hier rechtdoor dan beklim je de flink pittiger Oostzijde van de Sand, maar die bewaren we voor een andere keer. Vanaf hier wordt de klim vriendelijk. Zowel de rustige weg als het gematigde stijgingspercentage dragen daaraan bij. 

We komen door het gehucht Erbersbronn waar een camping ligt aan het beekje de Raumünzach. Het is in totaal 11 km klimmen, maar het wordt nergens moeilijk. Hier en daar staan wat huizen en soms zijn er wat mensen op het land aan het werk. Of ze zitten met een groot glas bier bij de weg. Aanmoedigingen zijn er niet, wel enkele knikjes die je ook zo op zou kunnen vatten. Het volgende dorpje dat we tegenkomen is Hundsbach. Zoals je ziet wordt in alle namen ‘Hund’ gebruikt. Na het dorp gaan we zachtjes aan beginnen aan de laatste 4 km. Die zijn weer wat zwaarder. Waar we net steeds rond 2 a 3% zaten te trappen, wordt het hier zo’n 5%. We rijden inmiddels weer in bosachtig gebied. 

De weg is niet in super goede staat maar dat is niet zo erg omdat het nog steeds makkelijk gaat. Ook aan deze laatste kilometers komt een einde als aan de linkerkant een volledig vervallen hotel in zicht komt. Misschien wordt dit in de komende jaren weer opgebouwd of gerestaureerd, we zullen dat over een paar jaar wel zien als we hier weer eens komen! Dan zijn we op de grote parkeerplaats aan de Schwarzwald Hochstrasse. Hier vind je een paar terrassen voor een koele verfrissing en wat eten. Rechtsaf gaat het licht bergaf naar de top van de Sand. Ga je links dan rijd je richting de Mummelsee en de Hornisgrinde, het hoogste punt in dit Noordelijke deel van het Zwarte Woud.

Bergen in de omgeving van de Hundseck

Vlakbij vind je de zuidzijde van de Rote Lache, Breitenbrunnen en de Hornisgrinde (west). Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in het Zwarte Woud.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie