Muur van Berescheid

Hoogteprofiel beklimming Muur van Berescheid
Schoneseiffen

Statistieken

Lengte

0.6 km

Hoogteverschil

47 m

Hoogte top

522 m

Gemiddelde stijging

7.9 %

Maximale stijging

14.4 %

Tussen Schöneseiffen en Berescheid ligt een echte muur. In het Duits klinkt het al angstaanjagend: Mauer von Berescheid. Maar wel een om echt geprobeerd te moeten hebben als je in de buurt bent. Vanuit Schöneseiffen gaat er een smal paadje vrij steil omlaag richting camping Schafbachmühle. Aangekomen op de viersprong onderaan zie je een bordje dat waarschuwt voor een stijgingspercentage van 19%. Het ziet er van zo dichtbij ook behoorlijk steil uit. De klim begint met een flauwe bocht naar rechts maar draait na zo’n 80 m naar links. Daar wordt het eigenlijk pas echt steil. De percentages lopen op van 10-12% tot zelfs 17-19%. Na zo’n 300m is het leed geleden en wordt het een stuk gemakkelijker, de weg stijgt nog door maar flink beneden de dubbele cijfers.

Wie bovenop doorsteekt naar het noorden via de Brunnenstrasse krijgt een kleine afdaling met de muur van Dreiborn erachteraan. Iets makkelijker dan deze klim, maar nog steeds een ruime 14% over 200 meter!

Hellingen in de omgeving van de Muur van Berescheid

Vlakbij vind je de Scheuren de Aachenerstrasse(Gemund) en de Ludwigshof. Meer stevige beklimmingen vind je in het overzicht heuvels in de Eifel.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie