Nagelbeek

Statistieken

Lengte

1,6 km

Hoogteverschil

34 m

Hoogte top

111 m

Gemiddelde stijging

2,1 %

Maximale stijging

4,5 %

Vanuit Schinnen zijn er meerdere hellingen die parallel naar het zuiden lopen. Eén daarvan is Nagelbeek, een klim van 1,6 km die langs de zandgroeve van Nagelbeek loopt. De helling start in het centrum van Schinnen. Het eerste stuk fiets je nog door de bebouwing van het dorp. Er staan hier mooie huizen en je kunt hier vast prettig wonen.
Niet veel later fiets je het bos in. Het is hier geasfalteerd, maar na een paar flinke regenbuien kan het hier erg modderig zijn. Zwaar is de klim echter niet. Nergens wordt het echt steil en met een gemiddelde stijging van slechts 2% is dit een hele prettige klim.
Halverwege kom je een soort kruispunt tegen, maar hier moet je gewoon rechtdoor fietsen. De afslagen leiden naar de groeve en zijn bedoeld voor werkverkeer. Na dit kruispunt wordt het nog even wat steiler, dus doe je er goed aan je krachten te sparen voor dit laatste deel tot de top.

Heuvels in de buurt van Nagelbeek

Vlakbij Nagelbeek vind je de klim naar Grijze Grubben, de Altaarstraat en de dorpstraat van Spaubeek. Meer klimmetjes vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie