Passo San Pellegrino (west)

Statistieken

Lengte

11.7 km

Hoogteverschil

735 m

Hoogte top

1909 m

Gemiddelde stijging

6.3 %

Maximale stijging

13.6 %

Startplaats Moena is een gezellig, autovrij dorpje, maar als je vanuit het noorden komt, is het wel even zoeken naar het beginpunt van de Passo San Pellegrino. De afslag voor gemotoriseerd verkeer ben je namelijk al lang gepasseerd en in het dorpje zelf staat de klim niet aangegeven. Het blijkt dat je bijna helemaal door het dorp heen moet fietsen om dan vervolgens in oostelijke richting af te slaan.

Het eerste stuk is erg druk en steil. Er rijdt veel verkeer dat de pas niet over wil en het is dan ook fijn als je na de eerste kilometer af kunt slaan de pas op, terwijl het overige verkeer een tunnel in duikt. Het is gelijk een stuk rustiger en dat is prettig fietsen.

De Passo San Pellegrino is een zeer onregelmatige klim. Er zijn twee steile stroken waar het meer dan 10% stijgt. Deze worden afgewisseld met eenvoudige, bijna vlakke stukken. De eerste helft fiets je voornamelijk door het bos, maar daarna wordt het landschap meer open en kan je wat verder vooruit kijken. Op drie kilometer van de top vlakt de klim helemaal af en lijkt het alsof je kan freewheelen naar de top. Er wacht echter nog één verrassing: als je voor je een huisje ziet, moet je over een kaarsrechte weg nog even met 9% klimmen. Maar dan is het toch echt klaar met de klim.

Bergen in de omgeving van de Passo Pellegrino (west)

Vlakbij vind je de Passo Costalunga (oost). Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie