Passo Sella (noord)

Hoogteprofiel beklimming Passo Sella (noord)
vanaf kruising SS242 en SS243

Statistieken

Lengte

5.2 km

Hoogteverschil

360 m

Hoogte top

2240 m

Gemiddelde stijging

6.9 %

Maximale stijging

13.0 %

Wanneer je het ‘Sella rondje’ tegen de klok in fietst, dan beklim je de noordzijde van de Passo Sella vanaf het kruispunt van de SS242 en de SS243. Je kunt echter meer hoogtemeters pakken wanneer je vanuit Ortisei komt.

Op het kruispunt ligt een soort uitwijkplaats voor bussen. Vanaf dit punt is klim even gemakkelijk. De weg is smal en niet te steil, maar als je een bruggetje passeert is het gedaan met het makkelijke deel. Snel loopt het stijgingspercentage op tot  zo’n 6 – 8% en je moet flink klimmen. Je komt nu ook weer in de buurt van de boomgrens en dat betekent dat je geen beschutting meer hebt voor de zon. Dan kom je bij een soort hotel waar ‘Passo Sella’ op geschilderd staat. Je denkt wellicht dat je nu de top bereikt hebt, maar dat is niet het geval. Er volgt een ruime, haarspeldbocht naar links en je moet nog ongeveer een kilometer klimmen door de open weiden. Nog een paar bochten en dan bereik je toch echt de pas.

Bergen in de omgeving van de Passo Sella (noord)

Vlakbij vind je de Passo Pordoi (west) de Passo Gardena (oost) en de Passo Campolongo. Meer beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie