Rugweg

Statistieken

Lengte

3.8 km

Hoogteverschil

150 m

Hoogte top

335 m

Gemiddelde stijging

4.0 %

Maximale stijging

10.0 %

De Rugweg is een lange helling die je vanaf het gehucht Mamelis aan de N278 via Vijlen naar de Epenerbaan brengt. De klim begint zodra je de N278 in zuidwestelijke richting verlaat. De stijging is gematigd en dus voor iedereen goed te doen. Al snel bereik je Vijlen. Dit dorp moet je helemaal doorfietsen. Het is hier erg toeristisch, dus goed opletten!
Als je Vijlen verlaat, kom je een splitsing tegen. De linkertak brengt je naar Harles en Holset, maar die weg nemen we niet. Wij nemen de rechtertak, deze straat heeft de Rugweg. Je fietst al snel bos in. Hier vind je het zwaarste stuk van de klim stijgingspercentages rond de 7 a 8%. Dit duurt echter niet niet. Als je boscafé ‘het hijgend hert’, ook hier is het altijd druk, passeert heb je het zwaarste stuk gehad. De klim vlakt nu steeds verder af, totdat je de top op de Epenerbaan bereikt.

Hellingen in de buurt van de Rugweg

Vlakbij Mamelis ligt Nijswiller, van waaruit je de Nijswillerberg kan beklimmen. Ook de Lemierse berg, startend net over de Duitse grens is niet ver weg. Meer hellingen vind je in het overzicht hellingen in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie