Tremenico

Statistieken

Lengte

8.0 km

Hoogteverschil

521 m

Hoogte top

813 m

Gemiddelde stijging

6.5 %

Maximale stijging

11.1 %

Tremenico

Vanaf de rand van het Comomeer lopen diverse onbekende, maar mooie wegen de omringende bergen in. Het is hier vaak veel rustiger dan op de bekendere bergen en daardoor fiets je er heel prettig. Vanuit Dervio loopt er een klim naar het dorpje Tremenico. De klim start midden in het dorp en is eenvoudig te vinden. In het begin heb je nog even te maken met het verkeer dat de oprit naar de snelweg neemt, maar zodra je die gepasseerd bent wordt het steeds rustiger. Onderweg kom je verschillende afslagen naar kleine dorpjes tegen, veelal doodlopend.

Wij kiezen ervoor om door te fietsen naar Tremenico. Onderweg heb je van tijd tot tijd een heel mooi uitzicht op het Comomeer. Eenmaal in Tremenico aangekomen (het dorp zelf stelt niet zoveel voor) heb je verschillende opties. Zo kan je afslaan en via een aantal steile kilometers naar Monte Legnoncino fietsen, of doorrijden en via Pagnona en Casargo een rondje rijden door een schitterend, uitgestorven gebied met smalle wegen. Uiteindelijk kom je dan weer uit aan bij het Comomeer en zijn bijbehorende drukte.

Bergen in de omgeving van de Tremenico

Vlakbij vind je de Madonna del Ghisallo de Colma di Sormano en de Passo San Marco (noord). Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Italiaanse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie