Vaalserberg – Drielandenpunt

Statistieken

Lengte

2,4 km

Hoogteverschil

99 m

Hoogte top

321 m

Gemiddelde stijging

4,1 %

Maximale stijging

8,4 %

Deze klim start aan de rand van Vaals en loopt tot het hoogste punt van het Nederland: het Drielandenpunt op de grens met België en Duitsland. Met een gemiddelde stijging van 4% over ruim 2 kilometer, is dit voor Nederlandse begrippen een zware klim.
De eerste paar honderd meter fiets je nog langs de huizen aan de zuidkant van Vaals, maar al snel kom je tussen de bossen terecht. De weg slingert hier rustig tussen de bossen door en je komt zelfs een echte haarspeldbocht tegen. Na deze bocht heb je het zwaarste stuk er bijna opzitten. Dan komt er een uitzichttoren inzicht. Je bent hier echter nog niet boven. Het stijgt nog even vals plat door, maar dan bereik je toch echt het Drielandenpunt en de top van de Vaalserberg.

Heuvels in de buurt van de Vaalserberg

Paralel aan de Vaalserberg loopt de Schutterweg, deze klim eindigt ook de grens van Nederland en België. Daarnaast kan je het drielandenpunt vanuit België beklimmen, dan kom je uiteraard op hetzelfde punt terecht. Meer mooie klimmetjes vind je in het overzicht heuvels in Zuid-Limburg.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie