De Brabantse Peel op de fiets

brabant de peel (1)

Het fietsjaar is nog niet helemaal wat we er vooraf van verwacht hadden. Er zijn veel weekenden met slecht weer, de keren met mooi weer hadden we vaak andere afspraken en ook de verkoudheden die een mens nog eenmaal wel eens treffen, kwamen niet echt op een goed moment. Gelukkig duurt het fietsseizoen nog lang en er is nog genoeg tijd voor mooie tochten, zo ook dit weekend.

We waren voor een familie-weekend in de Brabantse Peel. De weersvoorspellingen leken goed, dus voor ons het signaal om ook de fietsen mee te nemen. Dat bleek een goede keuze, want we hebben twee mooie tochten kunnen fietsen.

Startpunt van de fietsroute was een vakantiepark tussen Helmond en Deurne. We hebben een rondje met de klok mee gefietst rond natuurgebied de Stippelberg. Onderweg kom je dan dorpjes tegen als Bakel, Milheeze en de Rips. Het gebied was nieuw voor ons, maar het is ons goed bevallen. We fietsen meestal in de Limburgse heuvels en dat is een groot contrast met de vlakke wegen van de Brabantse Peel.

Toch boden de vlakke wegen voldoende afwisseling waardoor het een erg leuke fietstocht is geworden. In een rondje van ruim 40 kilometer hebben we zowel bossen met smalle paadjes, rustige geasfalteerde wegen omgeven door weilanden als kleine dorpjes gezien.

brabant de peel (2)Het weer was echter niet zo mooi als voorspeld, maar juist heel wisselvallig. We hebben tot drie keer toe een regenjas aangetrokken vanwege een flinke hoosbui en weer uitgedaan omdat het bij droog weer toch wel warm was. Deze buien mochten de pret niet drukken en we hebben een heerlijke tocht gefietst.

Genoeg reden om op dag twee nog een tocht te fietsen, dit keer in oostelijke richting. Aan de hand van een fietskaart met knooppunten hebben we een mooie route uitgestippeld door een heide gebied. Dit keer hadden we meer geluk met het weer: droog en niet te koud. We hebben opnieuw erg van de tocht genoten. Met name de stukken waar het asfalt verruilt werd voor bospad waren prettig fietsen.

Ook op dag 2 konden we ons verbazen over het bijzonder vlakke landschap. Wat een verschil is het met Limburg, om een rondje van bijna 50 kilometer te fietsen en hierin nog geen 30 hoogtemeters te overbruggen. Wat ook opvalt is de rust die er heerst in dit gebied. Of je nu in het bos of over een doorgaande weg fietst, je komt nauwelijks iemand tegen in de auto of op de fiets. Heerlijk voor een rustig weekendje!

Dit bericht werd geplaatst in de categorie Mountainbike door .

Reacties

Plaats een reactie