Rond de Totenhügel

rond de totenhugel

Als we met de auto op pad gaan om ergens een rondje te gaan fietsen, kiezen we meestal voor een gebied met heuvels. Dit weekend vormde daarop een uitzondering. We zouden een vriendin op het vliegveld van Weeze (bij Dusseldorf) afzetten en dan neem je natuurlijk je racefiets mee. In dit gebied waren we nog niet eerder geweest, maar op gpstracks.nl was een mooie route te vinden: rond de Totenhügel.

Rond 9 uur parkeerden we de auto in Siebengewald. Dit Nederlandse dorp bevindt zich praktisch op de grens met Duitsland. Los van het startpunt liep de gehele route door Duitsland. Het was ‘s nachts redelijk koud geweest en daardoor nog mistig in de ochtend, maar het beloofde een mooie dag te worden.

De route liep grotendeels over hele rustige wegen en het was dus prettig fietsen. De open velden met mist maken de wereld klein en nog stiller. Naarmate we verder naar het oosten fietsen, verandert het landschap langzaam. Bossen nemen de plaats van de open velden in en het wordt iets heuvelachtiger. Natuurlijk niet vergelijkbaar met het zuiden van Limburg, maar de Scheineberg (700 meter van 7%) kunnen we wel een echte heuvel noemen.

Het einde van de route verloopt iets moeizamer. Er zijn wegwerkzaamheden en de straten waar we overheen willen fietsen zijn drastisch afgesloten. We besluiten de route te laten voor wat het is en rechtstreeks terug te fietsen naar de auto. Ondanks het wat teleurstellende einde kijken we toch terug op een heerlijke, geslaagde fietstocht. We houden meer van de heuvels, maar zo’n tocht is wel een mooie afwisseling!

GPS track Rond de Totenhügel

Wil je zelf deze ronde rijden? Download dan nu de GPS track van deze route.

Dit bericht werd geplaatst in de categorie racefiets door .

Tags

Duitsland

Reacties

Plaats een reactie