Baraque de Fraiture

Hoogteprofiel beklimming Baraque de Fraiture
La Roche en Ardenne

Statistieken

Lengte

15.3 km

Hoogteverschil

380 m

Hoogte top

635 m

Gemiddelde stijging

2.5 %

Maximale stijging

6.7 %

De Baraque de Fraiture is een lange helling van ruim 15 kilometer in de Belgisch Ardennen. Startend in La-Roche-en-Ardenne volg je de doorgaande weg N89 totdat je de snelweg E25 bereikt, vlakbij het plaatsje Fraiture.
Hoewel de lengte van deze beklimming doet denken aan een echte Alpencol, doen de hoogtemeters en stijgingspercentages dat niet. Om de top te bereiken moet een kleine 400 hoogtemeters overbrugt worden met een gemiddelde van 2,5%. Het grootste deel van dit hoogteverschil leg je echter af in de eerste 6 kilometer, tot je Samree bereikt. Hier kan je in de wintermaanden, mits er voldoende sneeuw gevallen is, langlaufen. Vanaf Samree vlakt de helling echter af en via een regelmatig valsplat fiets je door tot de top.
Al met al dus een lange, maar eenvoudige beklimming.

Hellingen in de buurt van de Baraque de Fraiture

La-Roche-en-Ardenne, het startpunt van de Baraque de Fraiture, ligt in een dal en vanuit dit dorp kan je dus meerdere leuke beklimmingen doen. Een van deze hellingen is de zware Col de Haussire (de zwaarste berg van Belgie volgens de Cotacol), maar de klim naar Beausaint en de Route de Hives zijn de moeite waard. Meer interessante helling vind het in het overzicht beklimmingen in de Belgische Ardennen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie