Col de Richemond

Statistieken

Lengte

8.0 km

Hoogteverschil

508 m

Hoogte top

1060 m

Gemiddelde stijging

6.4 %

Maximale stijging

8.3 %

De Col de Richemond kan je vanaf verschillende plekken beklimmen. Hier beschrijven we de klim via Bériaz en Craz. Je kunt de klim dan ook in twee etappes verdelen: het eerste deel tot Craz en het tweede deel tot de top.

Je begint op de D991. Via een heel rustig, smal weggetje klim je in 3 km naar Craz. Onderweg kom je verschillende gehuchten tegen. Het stijgt onregelmatig, soms maar een paar procent om even later het stijgingspercentage op te zien lopen tot boven de 10%. In Craz kom je op een doorgaande weg, de D80. Het is nu nog 5 km tot de top en dat zijn geen hele moeilijke kilometers. In tegenstelling tot het eerste deel, stijgt het nu heel regelmatig rond de 6%. De weg kronkelt door het bos en ook hier is nauwelijks verkeer te bekennen. Het enige wat jammer is, is dat er geen bordjes langs de kant staan die de stijging of afstand tot de top aangeven. Afgezien van twee haarspeldbochten is er door het dichte bos weinig afleiding. De top komt dan ook redelijk onverwacht. Na een bocht staat er ineens een bordje dat de Col de Richemond aangeeft. Of dit ook echt de top is betwijfelen we, want als je doorfietst rij je nog wat kilometers over een golvend plateau om uiteindelijk nog net iets hoger uit te komen.

Beklimmingen in de buurt van de Col de Richemond

Vlakbij deze beklimming vind je de Col de Cuvillat en de Col du Grand Colombier. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Jura.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie