Col de Joux Plane (zuid)

Statistieken

Lengte

12,5 km

Hoogteverschil

980 m

Hoogte top

1700 m

Gemiddelde stijging

7,8 %

Maximale stijging

11,8 %

De zuidzijde van de Col de Joux Plane loopt vanaf Samoens over de D354 naar de top op 1700 meter. Vrijwel de gehele klim fiets je over rustige wegen door een schitterend landschap. Af en toe heb je zelfs uitzicht op het indrukwekkende Mont Blanc massief. De klim heeft veel haarspeldbochten en dat is altijd leuk fietsen, zo zie je goed hoeveel hoogte je steeds weer overbrugt. Op de top kan het behoorlijk druk zijn. Hier is een groot meer en dat trekt toeristen aan. Ook hier heb je bij goed weer uitzicht op de besneeuwde toppen van de Mont Blanc.
De Col de Joux Plane, gelegen in de Haute Savoie, is 12,5 kilometer lang en heeft een gemiddelde stijging van 7,8%. Je hebt dus zo’n 1000 hoogtemeters te overbruggen. In Samoens begin je gelijk met een kilometer van 10%, maar verder is de klim vrij regelmatig.

Bergen in de buurt van de Col de Joux Plane

Vlakbij de Col de Joux Plane vind je de Col de Joux Verte, een minder zware maar onregelmatige beklimming. Ook de Col de la Colombière vind je in dit gebied. Meer mooie cols vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie