Col de Joux Verte (zuidwest)

Statistieken

Lengte

14,5 km

Hoogteverschil

830 m

Hoogte top

1760 m

Gemiddelde stijging

5,7 %

Maximale stijging

11,1 %

De Col de Joux Verte is zoals de naam al aangeeft een heel groene beklimming. Bijna de gehele klim fiets je door de bossen. Pas als je de top bijna bereikt hebt, worden de bomen ingeruild voor (groene) weiden.
Je vindt de zuid-west zijde van de Col de Joux als je vanaf Montriond over de D228 in noordelijke richting fietst. Onderweg passeer je een groot meer, het Lac Montriond. Je fietst verder en komt in Ardent terecht. Na dit dorpje volgen nog enkele haarspeldbochten en dan bereik je Les Lindarets. Hier draait de klim af in zuidelijke richting en gaat dan over in de D338. Nu is het nog enkele kilometers tot de top.
De Col de Joux Verte is een relatief eenvoudige beklimming in de Franse Alpen. Met een lengte van 13,3 kilometer en een gemiddelde stijging van 6% is deze col niet al te steil. Deze 6% is echter een gemiddelde. De klim is namelijk onregelmatig en het zwaarste stuk bevindt zich tussen kilometer 7 en 10. Je overbrugt 780 hoogtemeters voordat je de top op 1760 meter bereikt. Hier vind je een restautantje waar je eventueel bij komen van de inspanning.

Bergen in de buurt van de Col de Joux Verte

Vlakbij de Col de Joux Verte vind je de Col de Joux Plane. Ook de Col de la Colombière ligt hier vlakbij. Meer mooie beklimmingen vind je in het overzicht bergen in de Franse Alpen.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie