Erbeskopf

Statistieken

Lengte

8.2 km

Hoogteverschil

296 m

Hoogte top

816 m

Gemiddelde stijging

3.6 %

Maximale stijging

8.4 %

De Erbeskopf is met 816 meter de hoogste berg uit het Rijnland-Palts. De beklimming begint in Thalfang, waar de Erbeskopf netjes aangegeven staat. Volg je die route, dan wordt je al snel een soort snelweg opgeleid. 

Of je hier mag fietsen is niet helemaal duidelijk, maar prettig is het in ieder geval niet. Gelukkig is er een alternatief waarbij je door wat kleine dorpjes heen fietst. Het begin van berg is eenvoudig. Het stijgt er slechts 2-3%, nauwelijks meer dan vals plat. 

De hoogtemeters moeten toch overbrugt worden en dat gaat het snelst op steile stukken. Na dit eerste vlakke stuk lopen de stijgingspercentages dan ook op tot 8% en dat houdt een behoorlijk stuk aan. Na dit steile stuk komt het Hunsrückhaus in zicht, een plek die erg populair blijkt bij toeristen. Dit is nog niet de top van de berg, dus we moeten verder. 

Anderhalve kilometer verder is de afslag naar de top van de Erbeskopf. Je komt op een heel rustige weg om de laatste kilometers tot de top af te leggen. Het wordt nog even wat steiler maar niet de 8% die de bordjes aangeven. Op de top is het de moeite waard om naar het uitzichtpunt te lopen over de houten loopbrug: het uitzicht is echt de moeite waard!

Heuvels in de omgeving van de Erbeskopf

In de buurt van de Erbeskopf vind je de klim naar de Stumpferturm. Meer beklimmingen vind je in het overzicht heuvels op de Hunsrück.

Kaart

Reacties

Plaats een reactie